Rondetafelgesprek over concessies in het openbaar vervoer op donderdag 30 april

Op donderdag 30 april van 10.30 tot 13.00 uur organiseert de commissie voor Infrastructuur en Milieu een rondetafelgesprek over concessies in het openbaar vervoer. Het zal specifiek gaan over de juridische procedures die regelmatig aangespannen worden na het verlenen van een concessie.

Nadat concessies voor het openbaar vervoer waren verleend aan de Nederlandse Spoorwegen (NS), hebben vervoersbedrijven Arriva, Veolia en Connexxion afspraken gemaakt om procedures te voeren tegen NS. De commissie voor Infrastructuur en Milieu wil graag uit eerste hand vernemen wat hier speelt. Daarom heeft de commissie verschillende personen uitgenodigd. Zij vertegenwoordigen de vervoerders, de aanbestedende overheden en de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Behalve in deze zaak is de commissie geïnteresseerd in de bredere context van deze berichten. Regelmatig worden juridische procedures aangespannen na de verlening van openbaarvervoerconcessies. Een voorbeeld is de recente aanbesteding van het  openbaar vervoer in Limburg. Door het rondetafelgesprek wil de commissie bekijken of er mogelijkheden zijn om de concessieverlening soepeler te laten verlopen. Ook wil ze weten hoe de politiek daaraan zou kunnen bijdragen.

Lijst met genodigden

Via de agenda van dit rondetafelgesprek kunt u het actuele overzicht zien van de genodigden. Zij komen in drie blokken aan het woord:

  • Blok 1: Vervoerders (10.30 - 11.30 uur)
  • Blok 2: Aanbestedende overheden en andere deskundigen (11.30 - 12.15 uur)
  • Blok 3: Autoriteit Consument en Markt (ACM) (12.15 - 13.00 uur)

Live volgen

Het rondetafelgesprek over concessies in het openbaar vervoer in de Troelstrazaal is donderdag 30 april van 10.30 tot 13.00 uur live te volgen via deze website, in video en audio.

Naar boven