Prinsjesdag 2017

Op dinsdag 19 september 2017 was het Prinsjesdag. Een dag vol tradities, zoals de rijtoer met de koets, de troonrede van de Koning in de Ridderzaal en de aanbieding van de Miljoenennota en de rijksbegroting door de minister van Financiën.

Een volle Ridderzaal op Prinsjesdag

Miljoenennota en rijksbegroting

Om 15.00 uur bood minister Dijsselbloem van Financiën het bekende koffertje aan. Deze keer samen met 'miniminister' Haci Nuh (12) uit Rotterdam. In het koffertje zaten de Miljoenennota en de rijksbegroting. Daarin staan per ministerie de voorstellen voor uitgaven, verplichtingen en inkomsten van de rijksoverheid voor het jaar 2018. De Miljoenennota is een toelichting op de rijksbegroting.

Oud-minister Jeroen Dijsselboem op Prinsjesdag 2017. In het koffertje zitten de Miljoenennota en de rijksbegroting.

Anders dan anders

De hoogtijdag van de Nederlandse democratie was dit jaar wat anders dan anders. De begroting komt namelijk van een kabinet dat al sinds 14 maart demissionair is. En in de dagen na Prinsjesdag zijn er geen Algemene Politieke Beschouwingen, omdat er nog geen nieuw kabinet is om mee te debatteren. Zodra dat kabinet er wel is, wordt er een debat over de regeringsverklaring gehouden.

Panorama algemene politieke beschouwingen

Laden
00:00
00:00

Volg de Tweede Kamer op Facebook

Prinsjesdag was traditiegetrouw een dag vol pracht en praal. Bekijk de laatste foto's en andere interessante feitjes op de Facebookpagina van de Tweede Kamer.