Podcast Kamervragen geeft kijkje achter de schermen

De Tweede Kamer heeft sinds de verkiezingen haar eigen podcast: Kamervragen. Iedere aflevering vertellen Kamerleden van verschillende politieke partijen over hun ervaringen en belevenissen op het Binnenhof. Alle afleveringen van de podcast staan nu online, inclusief een bonusaflevering met de Kamervoorzitter, en zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Hoe ziet de eerste werkdag van een nieuw Kamerlid eruit? Hoe haalt een nieuwbakken politicus het vragenuur? En wat komt er allemaal kijken bij de rol van Kamervoorzitter? Enkele voorbeelden van vragen die nieuwe, herkozen en oud-Kamerleden beantwoorden. Aangevuld met gesprekken met Kamerambtenaren geeft iedere aflevering een inkijkje in het ambt dat maar 150 mensen in Nederland dragen.

Belevenissen van een Kamerlid

Zo vertelt nieuw Kamerlid Queeny Rajkowski (VVD) dat zij zich deze eerste maanden als gekozen volksvertegenwoordiger net een brugpieper voelt, en deelt herkozen Kamerlid Lisa Westerveld (GroenLinks) hoe het is om met voorkeursstemmen een zetel in de Kamer te bemachtigen. Rob Jetten (D66) legt uit welk tijdrovende traject een toekomstige wet aflegt en Farid Azarkan (DENK) beschrijft hoe het is om als politicus constant in de schijnwerpers te staan.

Luister Kamervragen

Nieuwsgierig naar Kamervragen? Lees hier meer over de podcast en beluister alle afleveringen. Of luister via Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts.