Parlementaire onderzoekscommissie uitvoeringsorganisaties presenteert eindrapport

De Tijdelijke commissie Uitvoeringsorganisaties presenteert op donderdag 25 februari haar eindrapport. Commissievoorzitter André Bosman blikt terug op de hoorzittingen en licht de conclusies en aanbevelingen toe. Vervolgens overhandigt hij het eindrapport aan Kamervoorzitter Khadija Arib. De presentatie is vanaf 10.00 uur live te volgen via deze website en de app Debat Direct.

Kameleden staan afwisselend voor en achter een tafel in de Enquêtezaal van de Tweede Kamer. Van links naar rechts zijn het Maarten Groothuizen (D66), Corrie van Brenk (50PLUS), André Bosman (VVD, voorzitter), Nevin Özütok (GL, ondervoorzitter), Evert Jan Slootweg (CDA), Cem Laçin (SP) en John Kerstens (PvdA).
De commissie v.l.n.r.: Maarten Groothuizen (D66), Corrie van Brenk (50PLUS), André Bosman (VVD, voorzitter), Nevin Özütok (GL, ondervoorzitter), Evert Jan Slootweg (CDA), Cem Laçin (SP) en John Kerstens (PvdA).

Commissie

De Tijdelijke commissie Uitvoeringsorganisaties (TCU) is op 5 maart 2020 van start gegaan. De commissie bestaat uit de Kamerleden André Bosman (VVD, voorzitter), Nevin Özütok (GL, ondervoorzitter), Evert Jan Slootweg (CDA), Cem Laçin (SP), John Kerstens (PvdA), Maarten Groothuizen (D66) en Corrie van Brenk (50PLUS).

Uitvoering onderzoek

De commissie onderzocht de oorzaken van problemen bij uitvoeringsorganisaties en het verlies van de menselijke maat daarbij. De parlementaire onderzoekscommissie heeft de gehele keten bekeken: van werkvloer tot belangenorganisaties van burgers, van uitvoeringsorganisaties zoals de Belastingdienst, CBR (rijbewijzen) en UWV (uitkeringen) tot ambtenaren van ministeries. Ook de rol van de Tweede Kamer is onder de loep genomen. In totaal zijn er door de commissie een veertigtal personen gehoord.

  • Meer informatie over de hoorzittingen, onderzoeksvragen en samenstelling van de commissie vindt u op de commissiepagina.

Volg het live

De aanbieding van het onderzoeksrapport vindt plaats in de Troelstrazaal in het Tweede Kamergebouw.

  • Volg de bijeenkomst vanaf 10.00 uur via de livestream op deze website of de app Debat Direct.