Parlementaire ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag presenteert eindverslag

De Parlementaire ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag presenteert op donderdag 17 december haar eindverslag. Commissievoorzitter Chris van Dam blikt terug op de verhoren en licht de bevindingen toe. Vervolgens overhandigt hij het eindverslag aan Kamervoorzitter Khadija Arib. De presentatie is vanaf 13.00 uur live te volgen via deze website en de app Debat Direct.

De leden van de Parlementaire ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag

De Parlementaire ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag (POK) is op donderdag 2 juli 2020 ingesteld om onderzoek te doen naar problemen rond de fraudeaanpak bij de kinderopvangtoeslag. De commissie bestaat uit de leden Jeroen van Wijngaarden (VVD), Roy van Aalst (PVV), Chris van Dam (CDA, voorzitter), Salima Belhaj (D66), Tom van der Lee (GroenLinks), Renske Leijten (SP), Attje Kuiken (PvdA, ondervoorzitter) en Femke Merel van Kooten-Arissen (vKA).

Reconstructie

De commissie heeft een gerichte opdracht: zij deed onderzoek naar het fraudebeleid bij de kinderopvangtoeslag in een bepaalde periode. De commissie verhoorde getuigen en deskundigen onder ede en deed onderzoek op basis van openbare documenten en door de commissie gevorderde informatie. Er is een reconstructie gemaakt van gebeurtenissen die van belang zijn geweest voor het fraudebeleid bij de kinderopvangtoeslag. In totaal zijn negentien personen opgeroepen.

  • Meer informatie over de verhoren, onderzoeksvragen en samenstelling van de commissie vindt u op de commissiepagina.

Volg het live

De presentatie vindt plaats in de Oude Zaal in het Tweede Kamergebouw. Volg de bijeenkomst vanaf 13.00 uur via de livestream op deze website of de app Debat Direct.