Overleg over stikstofproblematiek

De vaste commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit overlegt op woensdag 18 december van 13.00 tot 17.00 uur met minister Schouten over de stikstofproblematiek.

De commissie wil van de minister weten hoe het staat met de aanpak van de stikstofproblematiek. De commissie bespreekt dat aan de hand van de brief die de minister hierover op 16 december 2019 aan de Kamer heeft  gestuurd. Daarin informeert zij de Kamer over de structurele aanpak en de volgende stappen die door het kabinet gezet gaan worden, in afstemming met de mede-overheden.

Maatregelen

Eerder kondigde het kabinet maatregelen aan waarmee stikstofruimte wordt vrijgemaakt voor de realisatie van de bouw van woningen en andere projecten. Door een verlaging van de maximumsnelheid op autosnelwegen overdag en de ammoniakuitstoot via aanpassingen in het veevoer te verlagen, daalt de neerslag van stikstof in de natuur. Dit geldt ook voor de Subsidieregeling sanering varkenshouderij die in gang is gezet. Deze maatregelen zijn (deels) vastgelegd in de Spoedwet aanpak stikstof, die op 17 december is goedgekeurd door de Eerste Kamer.  

Live meekijken

Het algemeen overleg vindt plaats in de Troelstrazaal. U kunt live meekijken of meeluisteren.