Overleg over inzet testbewijzen bij coronacrisis

De commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) debatteert donderdag 6 mei vanaf 10.30 uur over de Tijdelijke wet testbewijzen covid-19. U kunt het overleg live volgen via deze site en de app Debat Direct.

Voor het wetgevingsoverleg komen demissionair ministers Hugo de Jonge van VWS en Bas van ’t Wout van Economische Zaken en Klimaat naar de Kamer. De commissie spreekt met hen over de inzet van testbewijzen bij de bestrijding van het coronavirus. Ook gaan de Kamerleden met hen in debat over de Digital Green Pass, een digitaal certificaat dat het voor mensen makkelijker moet maken om tijdens de coronapandemie binnen de Europese Unie op reis te gaan.

Wetgevingsoverleg

In een wetgevingsoverleg wordt met bewindslieden gesproken over een bepaald wetsvoorstel. Tijdens dit overleg kunnen Kamerleden moties indienen. Omdat op donderdag 6 mei geen plenaire vergadering is gepland, vinden de stemmingen over het wetsvoorstel plaats op dinsdag 11 mei. 

Volg het live

  • Het wetgevingsoverleg vindt plaats in de Troelstrazaal. Volg het overleg vanaf 10.30 uur via de livestream op deze website of de app Debat Direct. Bekijk ook de bijbehorende stukken.