Overleg over georganiseerde criminaliteit

De vaste Kamercommissie voor Justitie en Veiligheid debatteert donderdag 5 november over de georganiseerde criminaliteit in Nederland. Tijdens het overleg is ook aandacht voor de rechtspraak. Minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en minister Dekker (Rechtsbescherming) komen hiervoor naar de Kamer. Het overleg, dat vanaf 9.30 uur plaatsvindt, is live te volgen via deze website en Debat Direct.

Ondermijning

De Kamerleden gaan met de ministers in gesprek over verschillende onderwerpen. Op de agenda staat onder meer de aanpak van georganiseerde criminaliteit. Daarbij wordt ingegaan op het thema ondermijning. Daarvan kan sprake zijn als de grenzen tussen de boven- en onderwereld vervagen. Bijvoorbeeld doordat criminelen gebruikmaken van diensten uit de bovenwereld en zo de samenleving en het gevoel van veiligheid negatief beïnvloeden.

Algemeen overleg

Een algemeen overleg (AO) is een reguliere, veel voorkomende vergadering van een commissie met een minister of staatssecretaris.  De Kamerleden stellen vragen aan de bewindspersoon over een specifiek onderdeel van zijn of haar beleidsterrein. De formele afronding inclusief het indienen van moties gebeurt in de plenaire vergadering. Dat zijn vaak heel korte debatten die als een VAO (Verslag Algemeen Overleg) op de agenda staan.

Volg het algemeen overleg live

Volg het overleg via de livestream op deze website of de app Debat Direct. Bekijk ook de bijbehorende stukken.