Open Monumentendag in de Tweede Kamer

De Tweede Kamer, de Eerste Kamer, het ministerie van Algemene Zaken en de Ridderzaal openen op zaterdag 14 september gezamenlijk hun deuren voor het publiek. Het is dan Open Monumentendag. Van 10.00 tot 16.30 uur brengt één rondleiding bezoekers langs de belangrijkste bezienswaardigheden in deze gebouwen.

Programma

Handelingenkamer

In het Tweede Kamergebouw kunnen bezoekers de Handelingenkamer, de plenaire zaal, de Oude Zaal, Rooksalon, Koffiekamer en Schrijfkamer bezichtigen. De route gaat via de Schepelhal naar de Raad van State, Eerste Kamer, ministerie van Algemene Zaken en de Ridderzaal.

In de Eerste Kamer worden bezoekers ontvangen door verschillende senatoren, onder wie Voorzitter Jan Anthonie Bruijn. De route is tot aan de Ridderzaal toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Tijd: Zaterdag 14 september, 10.00 tot 16.30 uur

Ingang: Lange Poten 4

Let op: Bezoekers gaan bij binnenkomst door een scanstraat. Legitimatie is verplicht.

Open Monumentendag

Open Monumentendag  2019 is een landelijk evenement dat plaatsvindt in het weekend van 14 en 15 september 2019. Van duizenden monumenten gaan de deuren gratis open voor het publiek. Jaarlijks wordt Open Monumentendag door zo'n 900.000 mensen bezocht.