Nieuwe functies voor Debat Direct

Debat Direct, de gratis app van de Tweede Kamer, heeft onlangs een update gekregen. Nu het parlementaire jaar weer begonnen is, kun je de Kamerdebatten nog beter live volgen. Of beluisteren, want je kunt ook kiezen voor de audiomodus. Daarbij gaat het geluid van het debat gewoon door op de achtergrond, terwijl je andere apps gebruikt.

Download

Je kunt Debat Direct nu downloaden voor apparaten met:

Debat Direct

Debat Direct op de Hofweg

Met Debat Direct kun je openbare vergaderingen volgen in een toegankelijke en gratis app. De app is sinds 2016 al meer dan 85.000 keer gedownload en het gebruikersaantal blijft stijgen. Eerder dit jaar is aan het live kijken de mogelijkheid toegevoegd om debatten terug te kijken. Je kunt alleen de debatten van de lopende vergaderweek terugkijken.

Eenvoudiger delen

Door de update is het eenvoudiger om het debat van je keuze te delen op sociale media. In de week dat je de deellink hebt gepost, komen je vrienden en volgers uit bij Debat Direct. Als ze er later op klikken, staat het debat inmiddels niet meer op Debat Direct. Maar je krijgt dan wel de link naar het desbetreffende debat op de website Debat Gemist.

Sneller afspelen

Ook kun je nu kiezen voor de kwaliteit van de stream. Dat kan handig zijn als je dekking minder goed is of als je belbundel bijna op is. Ook kun je zelf de afspeelsnelheid veranderen, om bijvoorbeeld in veel minder tijd toch het hele debat terug te kijken.

Stemmingen

Om de stemmingsuitslag van moties, wetsvoorstellen en amendementen foutloos in beeld te brengen, is er een extra controle toegevoegd. Twee uur na afloop van de stemmingen is de stemmingsuitslag in één oogopslag beschikbaar, met de kenmerkende groene en rode bolletjes. Deze visuele weergave kun je net als voorheen direct delen op sociale media.