President China te gast bij Eerste en Tweede Kamer

De president van China, Xi Jinping, was maandagochtend te gast bij de Eerste en Tweede Kamer der Staten-Generaal. De president bezocht de Staten-Generaal als onderdeel van zijn staatsbezoek aan Nederland.

President Xi Jinping wordt welkom geheten in de Eerste Kamer

Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg (links) en Eerste Kamervoorzitter Ankie Broekers-Knol (rechts) ontvingen de Chinese president in het gebouw van de Eerste Kamer. Daar heeft de president een gesprek gehad met de beide Kamervoorzitters en enkele Eerste en Tweede Kamerleden.

Historisch staatsbezoek

De Chinese president Xi Jinping is zaterdag samen met zijn echtgenote Peng Liyuan op de luchthaven Schiphol ontvangen door koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het is de eerste keer dat een Chinees staatshoofd een staatsbezoek aan Nederland brengt. Aanleiding is de nucleaire veiligheidstop in Den Haag, maandag en dinsdag.

President Xi Jinping is zaterdag ontvangen in het Koninklijk Paleis in Amsterdam. Zondag heeft hij een ontmoeting gehad met premier Mark Rutte en was hij te gast bij een zakenforum in Noordwijk. Ook hebben de president en zijn echtgenote een bezoek gebracht aan de Keukenhof.