Leerlingen interviewen Voorzitter Van Miltenburg

Vrijdag 14 maart hebben vmbo-leerlingen de Voorzitter van de Tweede Kamer geïnterviewd. Het was het sluitstuk van hun maatschappelijke stage in de Tweede Kamer. Twintig vmbo-leerlingen kregen tijdens deze stage van 10 tot 14 maart van dichtbij te zien hoe de Nederlandse democratie werkt.

Uit hun vragen aan Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg bleek dat de leerlingen zich goed hadden voorbereid. De hele week hebben ze de politiek in de Tweede Kamer op de voet gevolgd. Ze kregen een uitgebreide tour door het Tweede Kamergebouw, bekeken informatiefilms en voerden gesprekken met Kamerleden en personeel van de Tweede Kamer. Ook waren ze aanwezig bij het echte werk, het debat tussen Kamerleden.

Maatschappelijke stage

Daarmee kregen ze een onvergetelijke indruk van de Tweede Kamer. Voor de stage waren speciaal die vmbo-leerlingen uitgenodigd voor wie het soms lastig is om een reguliere stageplaats te vinden. Op vrijdag 14 maart kregen de leerlingen een certificaat als bewijs voor hun succesvolle deelname aan de stage.