Debat over huizenprijzen

Terwijl de huizenprijzen stegen, stond de consument aan de zijlijn. Over deze conclusie van de tijdelijke commissie Huizenprijzen debatteerde de Kamer op dinsdag 11 maart 2014 met minister Blok (Wonen).

Huizenprijzen infographic

Ruim twintig jaar stegen de huizenprijzen in Nederland. De vraag steeg, maar het aanbod niet. Door forse leningen werd de huizenmarkt een zeepbel. De tijdelijke commissie Huizenprijzen heeft vanaf 5 april 2012 onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van de huizenprijzen gedurende twintig jaar.

Eindrapport

Op 10 april 2013 presenteerde de tijdelijke commissie Huizenprijzen haar eindrapport. De commissie doet in het rapport aanbevelingen over het beheersbaar houden van de leenomvang, het versterken van de positie van de consument en het vergroten van de concurrentie op de grond- en bouwmarkt. De tijdelijke commissie Huizenprijzen heeft in juni 2013 eerst met de Kamer gedebatteerd over de conclusies en aanbevelingen. Dinsdag 11 maart vanaf 18.30 uur vraagt de Kamer minister Blok om zijn reactie.

Vergadering

Het debat was dinsdag 11 maart in de plenaire zaal van de Tweede Kamer. Klik voor alle agendapunten, inclusief het eindrapport van de commissie Huizenprijzen.

Verslag / stenogram

Lees het verslag van het debat met minister Blok (DOC)