Kamervoorzitter op werkbezoek in Gelderland

Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg heeft op vrijdag 31 januari 2014 een werkbezoek gebracht aan de provincie Gelderland. Ze bezocht daar het high-techbedrijvenpark Novio Tech Campus, kreeg een rondleiding bij het project Ruimte voor de Waal en bij Omroep Gelderland en heeft ten slotte het Modekwartier Arnhem bezocht.

Voorzitter brengt werkbezoek aan Gelderland

Anouchka van Miltenburg bij het project Ruimte voor de Waal. Rechts op de foto Henk de Hartog, programmaleider van WaalWeelde.

Programma

Tijdens een rondleiding over de Novio Tech Campus werd Kamervoorzitter Van Miltenburg vrijdagochtend vergezeld door commissaris van de Koning Clemens Cornielje en gedeputeerde Annemieke Traag. De Novio Tech Campus is een broedplaats voor innovatieve bedrijven in Nijmegen. Deze bedrijven delen kennis en ontwikkelen en produceren hoogwaardige producten zoals semiconductors en medicijnen.

Ruimte voor de Waal

Hierna ging de Voorzitter langs bij het project Ruimte voor de Waal. Om overstromingen door klimaatverandering te voorkomen, geeft het Rijk op meer dan 34 plaatsen in Nederland meer ruimte aan de rivieren. Voor Nijmegen betekent dit een teruglegging van de Lentse Waaldijk en de aanleg van een nevengeul in de uiterwaarden.

Omroep Gelderland

In de middag volgde een rondleiding in het gebouw van aan Omroep Gelderland, waar Van Miltenburg een gesprek had met onder anderen directeur Guus van Kleef over de toekomst van de regionale omroepen.

Modekwartier Arnhem

Het bezoek aan de provincie Gelderland is afgesloten in het Modekwartier Arnhem. Deze stad heeft de ambitie om modehoofdstad van Nederland te zijn. In de wijk Klarendal is daartoe het Modekwartier ontwikkeld. De buurt is de afgelopen jaren flink opgeknapt. Jonge ontwerpers kunnen er voor relatief weinig geld een winkel of atelier beginnen.

Werkbezoeken Voorzitter

De Voorzitter van de Tweede Kamer vindt het belangrijk dat de volksvertegenwoordiging het land in gaat om zich een beeld te vormen van wat er speelt in de samenleving. Zijzelf gaat daarom regelmatig in binnen- en buitenland op werkbezoek. Het is haar streven om alle Nederlandse provincies te bezoeken.



Een indruk van de activiteiten van de Voorzitter buiten de Kamer kunt u krijgen op de fotopagina van de Voorzitter op deze website.