Commissiedebat over Nederlandse Investeringsinstelling

De commissie voor Economische Zaken bespreekt woensdag 11 december de oprichting van de Nederlandse Investeringsinstelling.

Het kabinet en de pensioen- en de verzekeringssector hebben besloten om in samenwerking de Nederlandse investeringsinstelling (NII) op te richten. Banken zijn ook uitgenodigd hieraan mee te doen. Doel van de NII is om geld bij elkaar te brengen van institutionele beleggers ter versterking van de Nederlandse economie. De investeringsinstelling gaat zich richten op projecten die in de kern rendabel zijn, maar om verschillenderedenen niet aan de benodigde financiering kunnen komen.

Versterking nodig
Nederland heeft behoefte aan (structurele) versterking van het financieringsvermogen om het hoofd te bieden aan een reeks maatschappelijke uitdagingen. Actuele voorbeelden zijn de ondersteuning van het midden- en kleinbedrijf, meer duurzame energie en energiebesparing, de ontwikkeling van een particuliere (midden)huurmarkt, investeringen in woningen, schoolgebouwen en (energie)infrastructuur en een concurrerendere hypotheekmarkt.

De commissie voor Economische Zaken bespreekt de stand van zaken rond deNederlandse Investeringsinstelling woensdag met minister Kamp. De stukken die hierbij aan de orde zijn vindt u op de agenda.

Het overleg is van 12:00 - 14:45 uur in de Troelstrazaal en is live via deze website te volgen.