Kamercommissie bespreekt hinder AWACS-vliegtuigen

Woensdag 11 december is er overleg over de geluidshinder van AWACS-vliegtuigen bij de NAVO-basis in het Duitse Geilenkirchen.

Er wordt al vele jaren gesproken over de geluidshinder die bewoners in Limburg ondervinden van de AWACS-vliegtuigen die zijn gestationeerd op een basis van de NAVO in het Duitse Geilenkirchen. Awacs staat voor Airborne Warning And Control System. Het is een luchtmobiel op radar gebaseerd elektronisch systeem ontwikkeld voor de luchtruimbewaking.

Stand van zaken
De commissie voor Infrastructuur en Milieu bespreekt 11 december de stand van zaken met staatssecretaris Mansveld van I&M en minister Hennis-Plasschaert van Defensie. Op deagenda staat onder meer een brief die de minister van Defensie op 3 december aan de Kamer heeft gestuurd. In die brief gaat ze achtereenvolgens in op de geluidsreductie, de reorganisatie, het baanonderhoud, de vliegveiligheid, de aanplant van nieuw bosgebied, het nieuwe beperkingengebied en een lopende onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) naar de effecten van de geluidhinder.

Het overleg is van 12:00 - 14:00 uur in de Thorbeckezaal en is live via deze website te volgen.