Voorbereiding vergadering ministers van Financiën

De commissie voor Financiën bespreekt woensdag 4 december met minister Dijsselbloem en staatssecretaris Weekers de voorbereiding van de komende EU-ministersvergadering.

Op 10 december komen in Brussel de ministers van Financiën van de 28 landen van de Europese Unie bij elkaar. Ze bespreken dan actuele zaken op het gebied van Financiën die alle EU-landen aangaan. Deze zogenoemde Ecofin-vergadering vindt maandelijks plaats. Nederland wordt daarin vertegenwoordigd door staatssecretaris Weekers en minister Dijsselbloem.

De dag ervoor is er een vergadering van de Eurogroep. Dat zijn de landen die de Euro gebruiken als munteenheid. Minister Dijsselbloem is voorzitter van de Eurogroep. Zoals gebruikelijk bespreekt de Tweede Kamer voorafgaand aan een bijeenkomst van EU-ministers de agenda van deze vergadering. Op de agenda van dat vooroverleg staat ook het verslag van de vorige bijeenkomst.

Het overleg van de commissie voor Financiën met beide bewindslieden is van 10:00 - 12:30 uur in de Thorbeckezaal en is live via deze website te volgen.

Naar boven