Kamervoorzitter opent DemocratieLAB

Op vrijdag 29 november om 11.00 uur heeft Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg het DemocratieLAB bij ProDemos in Den Haag geopend.

Een groep vmbo-leerlingen assisteerde de Voorzitter bij de inwijding van het democratieLAB. Het is een interactieve tentoonstelling waarin leerlingen van het voortgezet onderwijs en volwassenen met verrassende proefjes de dilemma’s van onze democratie onderzoeken.

Onder de loep
Zo wordt de grens tussen discriminatie en vrijheid van meningsuiting letterlijk onder de loep gelegd in de vorm van een beledigende tekst onder een microscoop. De dunne scheidslijn tussen demonstreren en criminaliteit komt aan bod in vragen over een fictieve dierenactiviste. Het onderzoek in het lab maakt deel uit van een breder programma van ProDemos dat bezoekers op aansprekende manieren kennis laat maken met politiek Den Haag.

Activerende werkvormen

ProDemos is gespecialiseerd in het ontwikkelen van activerende werkvormen. Dagelijks volgen negentien schoolklassen een gratis educatief dagprogramma op en rond het Binnenhof, waarin deze interactieve opstellingen een belangrijke rol spelen.

Naar boven