Kamervoorzitter ontving voorzitter Europees parlement

De voorzitter van het Europees parlement, Martin Schulz, heeft op maandag 2 december 2013 op uitnodiging van de Voorzitter van de Tweede Kamer, Anouchka van Miltenburg, een bezoek gebracht aan de Staten-Generaal.

Martin Schulz en Anouchka van Miltenburg in de Oude Zaal van de Tweede Kamer

Het doel van het bezoek was om inzicht te krijgen in de werkwijze van het Nederlandse parlement en een goed beeld te krijgen van de Nederlandse samenleving. Het bezoek begon in het gebouw van de Tweede Kamer met een gesprek met de Voorzitter van de Eerste Kamer, Ankie Broekers-Knol, en de Voorzitter van de Tweede Kamer, Anouchka van Miltenburg. Hierna was er een openbaar gesprek met de leden van de commissies voor Europese Zaken en Financiƫn van de beide Kamers in de Groen van Prinstererzaal.

Bezoek ROC Mondriaan
Na een lunch met leden van de Staten-Generaal brachten Martin Schulz en Anouchka van Miltenburg een bezoek aan het ROC Mondriaan aan het Leeghwaterplein in Den Haag. Zij zijn daar ontvangen door de voorzitter van het College van Bestuur, Pierre Heijnen. Samen hebben zij een rondgang gemaakt langs de verschillende leergangen en hebben zij met studenten gesproken.

Stadsbezoek
Vervolgens zijn ze door wethouder Marnix Norder van Stadsontwikkeling, Volkshuisvesting en Integratie rondgeleid door het Rode Dorp en de stationsbuurt. Het Rode Dorp is een renovatieproject waar studentenhuisvesting komt. De wandeling is eindigde op station Hollands Spoor.

Het bezoek wordt afgesloten in het Oude Stadhuis van Den Haag, waar burgemeester Van Aartsen een diner aanbiedt. Bij het diner zijn vertegenwoordigers aanwezig van onder meer Europese instellingen die in Den Haag gevestigd zijn.

Naar boven