Kamer en staatssecretaris praten over tuinbouw.

De commissie voor Economische Zaken praat donderdag 28 november met staatssecretaris Dijksma over de ontwikkelingen in de tuinbouw.

De staatssecretaris van Economische Zaken heeft op 21 oktober een brief aan de Tweede Kamer gestuurd over de ontwikkelingen in de glastuinbouw. In de brief, die te vinden is op de agenda van het overleg, stelt de staatssecretaris dat de Nederlandse glastuinbouw ondanks de herstructurering in de sector nog steeds kan worden gezien als een ‘wereldspeler’.

Export
Binnen de land- en tuinbouw, die al vele jaren achter de Verenigde Staten de tweede plaats inneemt van agrarische exporteurs in de wereld, is het belang van de tuinbouw gestaag gegroeid. Voor bloemen, bloembollen en uitgangsmateriaal is Nederland wereldleider. Van de gehele productie van land- en tuinbouw wordt circa tweederde geëxporteerd. Voor belangrijke producten van sierteelt, groenteteelt en de sector uitgangsmaterialen ligt dit aandeel nog hoger. In 2012 realiseerde de sector Tuinbouw en Uitgangsmaterialen volgens het Landbouw Economisch Instituut (LEI) een exportwaarde van bijna 20 miljard euro. Over de brief is op 21 november een hoorzitting/rondetafelgesprek gehouden.

Het overleg is van 18:00 - 21:00 uur in de Groen van Prinstererzaal en is live via deze website te volgen.

Naar boven