Commissie bespreekt leefbaarheid achterstandswijken

De leefbaarheid in achterstandswijken komt woensdag 27 november aan de orde in een overleg van de commissie voor Wonen en Rijksdienst met minister Blok.

Het meeste recente stuk op de de agenda van deze commissievergadering is een brief van de minister van Wonen en Rijksdienst van 21 november jl. Daarin schrijft minister Blok dat er inNederland hard wordt gewerkt aan de kwaliteit van de leefbaarheid in wijken en buurten. De voortgang die hierbij de afgelopen jaren is geboekt heeft volgens de minister belangrijke lessen opgeleverd voor de toekomst. Het Kabinet wil de ervaringen die zijn opgedaan met wijkgericht werken, benutten en gemeenten en burgers zelf kansen en ruimte bieden een volgende stap te zetten. Daarin staan samenwerking en een integrale aanpak van maatschappelijke problemen centraal.

Bij leefbaarheid gaat het om de mate waarin de leefomgeving aansluit bij de voorwaarden en behoeften die er door burgers aan worden gesteld.Leefbaarheid gaat over hoe mensen de bevolkingssamenstelling in hun buurt waarderen, hoe veilig men de buurt vindt, hoeveel overlast en hinder men ervaart, de kwaliteit van de woningvoorraad, voorzieningen in de buurt en de kwaliteit van de publieke ruimte.

Het overleg is van 13:30 - 15:30 uur in de Wttewaall van Stoetwegenzaal en is live via deze website te volgen.