Fototentoonstelling over kindhuwelijken

Op donderdag 28 november heeft de Voorzitter van de Tweede Kamer Anouchka van Miltenburg de fototentoonstelling 'Too young to wed' over kindhuwelijken geopend. Deze tentoonstelling is tot en met donderdag 19 december te bezichtigen in de Tweede Kamer.

kindhuwelijken

 

Too Young to Wed is een fototentoonstelling over kindhuwelijken van het United Nations Population Fund (UNFPA) en VII Photo. Met indringende beelden laat de tentoonstelling zien hoe de traditie van gedwongen huwelijken geworteld is in de armoede en historische gebruiken van gemeenschappen in landen zoals Afghanistan, Ethiopië, India, Jemen en Nepal.

Fotografe Stephanie Sinclair volgde het onderwerp langere tijd, en weet de schrijnende realiteit van vroege en gedwongen huwelijken voor meisjes en jongens scherp neer te zetten. Bezoek ook de website 'Too young to wed' die bij de tentoonstelling hoort.

Opening
Tijdens de opening heeft naast Voorzitter Anouchka van Miltenburg ook minister Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) het woord gevoerd. De tentoonstelling is een initiatief van het ministerie van Buitenlandse Zaken en Rutgers WPF.

Praktisch 
De tentoonstelling is tot en met 19 december 2013 vrij te bezichtigen in de Tweede Kamer, op de tweede verdieping (voor de ingang van de publieke tribune). Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 09.00 - 17.00 uur.
Ingang Lange Poten 4, Den Haag. Belangstellenden dienen een legitimatiebewijs mee te nemen. Voor meer informatie: www.tweedekamer.nl of bel 070 318 3040.

Naar boven