Gesprek over burgerinitiatief ‘Lyme onder de loep’

De commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport praat woensdag 20 november met de initiatiefnemers voor het Burgerinitiatief Ziekte van Lyme.

In het gesprek komt een aantal stukken aan de orde die terug te vinden zijn op de agenda van de bijeenkomst. Het burgerinitiatief is in gang gezet door de Nederlandse Vereniging van Lymepatiënten (NLVP). Zij willen meer aandacht voor deze ziekte. Twee vertegenwoordigers van de vereniging zullen bij het gesprek aanwezig zijn, evenals twee vertegenwoordigers van de Stichting Tekenbeetziekten (STZ).

Advies Gezondheidsraad
Voor het burgerinitiatief zijn ruim 71.500 handtekenen verzameld. Ze zijn al in mei 2010 aangeboden aan de Kamer.  
In september 2010 werd het burgerinitiatief goedgekeurd door de Tweede Kamercommissie voor de Verzoekschriften en Burgerinitiatieven. Begin oktober 2010 werd het voorstel tot behandeling door de Tweede Kamer geaccepteerd. Op 17 maart 2011 werd het burgerinitiatief door een afvaardiging van de Lymevereniging toegelicht en besproken met de commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Vervolgens heeft de Kamer de Gezondheidsraad om een advies gevraagd. Dat advies wordt woensdag met de initiatiefnemers besproken.

Burgerinitiatief
Iedereen van 18 jaar en ouder kan een burgerinitiatief bij de Tweede Kamer indienen. Daarvoor zijn tenminste 40.000 handtekeningen nodig. Verder moet het initiatief aan een aantal voorwaarden voldoen. U vindt hier meer informatie.

Het gesprek is van 14.00 tot 15.30 uur in de Troelstrazaal en is live via deze website  te volgen.