Kijk het vragenuur van dinsdag 12 juni terug

Op dinsdag 12 juni 2018 om 14.00 uur ging het vragenuur over de volgende actuele onderwerpen: de G7 en het intrekken van de slotverklaring door de Amerikaanse president Trump, justitie die belgegevens van een journalist onderzocht zou hebben en de actuele situatie in Jemen. Door een storing was er tijdens de eerste vier minuten van het vragenuur helaas geen volledige live uitzending beschikbaar. Wel kunt u het gehele vragenuur terugkijken via Debat Gemist.

Terugkijken

Kijk het vragenuur terug via Debat Gemist.

Dit zijn de vragen

De microfoon bij het spreekgestoelte

Tijdens het vragenuur van dinsdag 12 juni kwamen de volgende vragen aan bod:

  • Alexander Pechtold (D66) aan de minister-president over de laatste ontwikkelingen bij de G7-top en het intrekken van de slotverklaring door president Trump (Nrc.nl, 10 juni 2018)
  • Lisa Westerveld (GroenLinks) aan de minister van Justitie en Veiligheid over het bericht dat justitie belgegevens onderzocht zou hebben van een journalist inzake het lekken van een burgemeestersbenoeming (Ad.nl, 8 juni 2018)
  • Lilianne Ploumen (PvdA) aan de minister van Defensie, bij afwezigheid van de minister van Buitenlandse Zaken, over de actuele situatie in Jemen (Telegraph.co.uk, 11 juni 2018)

Samenvatting

Van elke vraag wordt een samenvatting gemaakt in een kort webverslag. Deze verschijnen kort na het vragenuur.

Verslag

Van het vragenuur wordt een woordelijk verslag gemaakt. Dit staat binnen vier uur na het uitspreken van de vragen op deze website.

Selectie van vragen voor het vragenuur

Tijdens het vragenuur komen maximaal zes vragen aan bod. Lees hoe de Voorzitter de selectie van vragen voor het vragenuur bepaalt.