Kerstreces onderbroken voor debat en briefing over coronamaatregelen

De Tweede Kamer debatteert op dinsdag 21 december vanaf 12.00 uur over de coronamaatregelen die het kabinet op 18 december heeft afgekondigd. De Kamerleden komen hiervoor terug van het kerstreces. Voorafgaand krijgen Kamerleden van 9.30 tot 11.30 uur een technische briefing over dit onderwerp. U vindt de presentaties van de sprekers in dit bericht. Het debat en de briefing zijn live te volgen via deze site en de app Debat Direct.

Plenair debat

Demissionair minister-president Mark Rutte kondigde op zaterdagavond 18 december 2021 tijdens een persconferentie een 'harde lockdown´ af. Naar verwachting komen premier Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport naar de Tweede Kamer voor het debat over de coronamaatregelen. 

Live volgen

Technische briefing

De briefing aan de leden van de commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) wordt verzorgd door Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ), Jaap Eikelboom, directeur COVID-19 Programmaorganisatie bij de GGD GHOR Nederland, Mariska van Blankers, programmadirecteur van het COVID-19-vaccinatieprogramma van het RIVM, en Jaap van Dissel, directeur van het Centrum voor Infectieziektebestrijding van het RIVM. 

Presentaties

Live volgen

  • De technische briefing is vanaf 9.30 uur te volgen via de livestream van deze website en de app Debat Direct.