Kamerleden ontvangen petities op dinsdag 18 juni

De commissies van de Tweede Kamer ontvangen op dinsdag 18 juni, zoals in iedere vergaderweek, een aantal petities. Burgers en organisaties die hun standpunt willen laten horen, komen naar het gebouw van de Tweede Kamer om dit in de vorm van een petitie-aanbieding te doen. Deze keer nemen de Kamerleden vijf petities in ontvangst.

De petitie-aanbieding gebeurt tussen 13.15 uur en 14.00 uur in de centrale hal van de Tweede Kamer, de Statenpassage. De burgers en organisaties bieden de petities aan verschillende commissies aan. Kamerleden uit die commissies komen naar de Statenpassage om de petities in ontvangst te nemen.

Petities op dinsdag 18 juni

  • 13.15 uur: petitie 'Leg opgevoerde fatbikes aan banden' namens de gemeente Amsterdam aan de commissie voor Infrastructuur en Waterstaat;
  • 13.30 uur: petitie 'Call from West Africa: join us in our fight against climate change' namens Power of Voices-partners uit West-Afrika aan de commissie voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking;
  • 13.30 uur: petitie voor volledige vergoeding van reanimatiecursussen namens de Hartstichting aan de commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport;
  • 13.45 uur: petitie 'Handen af van Rafah' namens The Rights Forum aan de commissie voor Buitenlandse Zaken;
  • 13.45 uur: petitie '3-Puntenplan biologische sierteelt' namens Biologische Sierteelt Nederland aan de commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Wat is een petitie?

Een petitie is een manier voor burgers en organisaties om hun stem te laten horen. De petitie kan bijvoorbeeld gaan over plannen van de regering waar de indieners het niet mee eens zijn, of over een onderwerp waar volgens hen te weinig aandacht voor is in de Kamer.

Lees meer

Naast stemmen bij de verkiezingen zijn er nog andere manieren om als burger invloed uit te oefenen op de politiek; de petitie is daar één van. Lees meer op Zo werkt de Kamer.