Kamer voert interpellatiedebat

De Kamer voert op donderdag 29 februari een interpellatiedebat. Het is een van de oudste instrumenten van de Kamer, dat in de afgelopen 10 jaar slechts 6 keer is ingezet. U kunt het debat live volgen vanaf 15.15 uur.

BBB-Kamerlid Caroline van der Plas wil van minister Christianne van der Wal voor Natuur en Stikstof weten waarom zij niet wil voldoen aan een informatieverzoek van de Kamer. De Kamer heeft de minister verzocht om de Impact Assessment Natuurherstelverordening naar de Kamer te sturen. Lees hier de vragen die de interpellant voorafgaand aan het debat heeft ingediend.

Specifieke regels 

Voor een interpellatiedebat gelden specifieke regels. Zo is de interpellant de enige die van de zijde van de Kamer in de eerste termijn mag spreken. En niet mag worden ge├»nterrumpeerd. In de tweede termijn mogen andere leden zich in het debat mengen. De vragen die de interpellant wil stellen zijn vooraf naar de betrokken bewindspersoon gestuurd. Het interpellatiedebat is ooit in het leven geroepen om bewindspersonen ook over andere zaken te kunnen bevragen dan de begroting, waarover het tot dan toe alleen maar ging. Voor een interpellatie is het voldoende als dertig leden het voorstel steunen. 

Lees meer en volg live

  • Lees de documenten die bij dit debat horen.
  • U kunt het debat vanaf 15.15 uur volgen via de livestream van de Tweede Kamer en de app Debat Direct.