Kamer vertegenwoordigd op Veteranendag

Nederland heeft zo’n 113.750 veteranen. Tijdens de jaarlijkse Veteranendag, dit keer op zaterdag 24 juni 2017, staan de veteranen centraal. Ook de Tweede Kamer was die dag vertegenwoordigd. Op maandag 19 juni sprak de commissie voor Defensie al over het veteranenbeleid met minister Hennis.

Veteranendag 2017

Veteranendag

Zaterdag 24 juni was de dertiende Nederlandse Veteranendag. Namens de Tweede Kamer waren Voorzitter Khadija Arib en een aantal leden van de commissie voor Defensie aanwezig. De Nederlandse Veteranendag draait om erkenning en waardering voor veteranen van vroeger en nu. Doel is ook het vergroten van het onderlinge begrip tussen de samenleving en de veteranen.

Veteranenbeleid

In aanloop naar Veteranendag sprak de commissie voor Defensie op maandag 19 juni al over de Veteranennota met minister Hennis. Ieder jaar krijgt de Tweede Kamer een veteranennota van het ministerie van Defensie, waarin de ontwikkeling van het veteranenbeleid staat. Lees hier meer over het Nederlandse veteranenbeleid.

Op donderdag 15 juni hield de commissie voor Defensie al een rondetafelgesprek met deskundigen en belanghebbenden over de veteranennota.