Kamer debatteert over begroting Defensie

In de periode oktober tot en met december behandelt de Tweede Kamer de begrotingen van alle ministeries afzonderlijk. Elke week passeren een of meerdere begrotingen de revue. Op dinsdag 1 december behandelt de Tweede Kamer de begroting van het ministerie van Defensie. De vergadering is live te volgen via deze website en de app Debat Direct.

Behandeling Defensiebegroting

Dinsdag 1 december om 18.45 uur debatteert de Tweede Kamer over de begroting van het ministerie van Defensie. In de eerste termijn geven de defensiewoordvoerders van alle fracties hun reactie op de begroting, en stellen ze vragen aan de minister. De Kamerleden kunnen de minister verzoeken het beleid op onderdelen aan te passen. Donderdag 3 december vanaf 10.15 uur reageert de minister op de reacties en vragen.

  • Volg het debat via de livestream op deze website of de app Debat Direct.

Stemmingen

Nadat de begroting is behandeld, stemt de Tweede Kamer erover, net als over de ingediende moties. Op de laatste vergaderdag van het jaar stemt de Tweede Kamer over de complete rijksbegroting. Als de Tweede en de Eerste Kamer hebben ingestemd met de rijksbegroting, kunnen de plannen uitgevoerd worden. Het nieuwe begrotingsjaar gaat op 1 januari van start.

  • Bekijk ook de infographic waarin de begrotingscyclus van de Tweede Kamer wordt uitgelegd.

Andere begrotingen deze week

Deze week komen ook de volgende begrotingen aan de orde:

  • Begroting Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking (vervolg): woensdag 2 december, 10.30 uur)
  • Begroting Volksgezondheid, Welzijn en Sport (1e termijn): woensdag 2 december, 15.00 uur)
  • Begroting Volksgezondheid, Welzijn en Sport (vervolg): donderdag 3 december, 15.15 uur.