Het vragenuur van dinsdag 8 oktober

Het vragenuur van dinsdag 8 oktober gaat over de volgende onderwerpen: angst onder strafrechtadvocaten na de moord op Derk Wiersum, het ontsnappen van een tbs’er uit de Pompekliniek in Nijmegen, drie doden en een miskraam door het eten van besmet vlees en het tekort aan opvang voor slachtoffers van huiselijk geweld.

Dit zijn de vragen in het vragenuur

  • Chris van Dam (CDA) aan de minister voor Rechtsbescherming, bij afwezigheid van de minister van Justitie en Veiligheid, over angst onder strafrechtadvocaten na de moord op Derk Wiersum (Twitter Nieuwsuur, 4 oktober 2019);
  • Gidi Markuszower (PVV) aan de minister voor Rechtsbescherming over het ontsnappen van een tbs’er uit de Pompekliniek in Nijmegen (NOS teletekst, 4 oktober 2019);
  • Frank Wassenberg (PvdD) aan de minister voor Medische Zorg drie doden en een miskraam door het eten van besmet vlees (Nos.nl, 4 oktober 2019);
  • Kirsten van den Hul (PvdA) aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over het tekort aan opvang voor slachtoffers van huiselijk geweld (Nos.nl, 4 oktober 2019).

Live volgen

Het vragenuur is elke dinsdag om 14.00 uur. U kunt het bekijken met de app Debat Direct. Of kijk via deze website, in video of audio. Het vragenuur wordt live uitgezonden op Nederland 1 en op NPO Politiek en live ondertiteld.

Samenvatting

Van elke vraag wordt een samenvatting gemaakt in een kort webverslag. De verslagen verschijnen kort na het vragenuur.

Verslag

Van het vragenuur wordt een woordelijk verslag gemaakt. Dit staat binnen vier uur na het uitspreken van de vragen op deze website.

Terugkijken

Terugkijken kan ook. Enkele uren na het vragenuur kunt u via Debat Gemist alle vragen nog eens terugkijken.

Selectie van vragen voor het vragenuur

Tijdens het vragenuur komen maximaal zes vragen aan bod. Lees hoe de Voorzitter de selectie van vragen voor het vragenuur bepaalt.