Het vragenuur van dinsdag 5 maart

Het vragenuur van dinsdag 5 maart gaat over de volgende onderwerpen: een groot deel van geretourneerde kleding wordt vernietigd, verhoging van boetes zou boetestelsel aan het wankelen brengen en huizen verzakken door extreem droge zomers.

Dit zijn de vragen in het vragenuur

  • Pieter Grinwis (ChristenUnie) aan de demissionair staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat over het bericht ‘De ware kostprijs van retourzendingen: 3,4 miljard vernietigde T-shirts’ (Trouw.nl, 3 maart 2024
     
  • Ismail el Abassi (DENK) aan de demissionair minister van Justitie en Veiligheid over het bericht ‘Verkeerd parkeren zwaarder beboet dan mishandeling: hoe het boetestelsel uit balans raakte’ (Nrc.nl, 27 februari 2024
     
  • Jan Paternotte (D66) aan de demissionair staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, bij afwezigheid van de minister, over het bericht ‘Steeds meer huizen verzakt door extreem droge zomers: ’Ik zit gewoon klem’’ (Telegraaf.nl, 29 februari 2024)

Live volgen

Het vragenuur is elke dinsdag om 14.00 uur. Bekijk het vragenuur met de app Debat Direct. Of kijk via deze website, in video of audio. Het vragenuur wordt live uitgezonden op Nederland 1 en op NPO Politiek en live ondertiteld. Het vragenuur is ook te volgen via een livestream in Nederlandse Gebarentaal.

Samenvatting

Van elke vraag wordt een samenvatting gemaakt in een kort webverslag. Deze verschijnen kort na het vragenuur.

Verslag

Van het vragenuur wordt een woordelijk verslag gemaakt. Dit staat binnen vier uur na het uitspreken van de vragen op deze website.

Terugkijken

Terugkijken kan ook. Enkele uren na het vragenuur kunt u via Debat Gemist alle vragen nog eens terugkijken.

Selectie van vragen voor het vragenuur

Tijdens het vragenuur komen maximaal zes vragen aan bod. Lees hoe de Voorzitter de selectie van vragen voor het vragenuur bepaalt.