Het vragenuur van dinsdag 30 januari 2018

Op dinsdag 23 januari 2018 om 14.00 uur gaat het vragenuur over actuele onderwerpen in de media: menselijke proeven met uitlaatgassen, het hackteam van de AIVD, de ANW-compensatie en Strava-gegevens die geheime militaire locaties vindbaar maken.

Dit zijn de vragen

De microfoon bij het spreekgestoelte
  • Farid Azarkan (DENK) aan staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat over het bericht ‘Ook menselijke proeven met uitlaatgassen’ (Nos.nl, 29 januari 2018)
  • Harry van der Molen (CDA) aan minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over het bericht ‘Hackteam AIVD gaf FBI cruciale info over Russische inmenging verkiezingen’ (Nos.nl, 25 januari 2018)
  • Martin van Rooijen (50PLUS) aan minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over het bericht dat pensioenfonds ABP de ANW-compensatie verlengt tot 1 mei 2018 (Radar.avrotros.nl, 25 januari 2018)
  • Salima Belhaj (D66) aan minister Ank Bijleveld van Defensie over het online uitbrengen van gebruikersdata bij Strava waaronder die van militairen, en waarmee nu exacte locaties van geheime militaire kampen online vindbaar zijn (o.a. Gao, Mali) (Labs.strava.com)

Live volgen

Het vragenuur is elke dinsdag om 14.00 uur. Bekijk het vragenuur met de app Debat Direct. Of kijk via deze website, in video of audio. Het vragenuur wordt wekelijks live uitgezonden op Nederland 1 en op NPO Politiek.

Live volgen met ondertiteling

U kunt het vragenuur ook volgen met live ondertiteling via een aparte livestream.

Klik voor meer informatie over de live ondertiteling.

Samenvatting

Van elke vraag wordt een samenvatting gemaakt in een kort webverslag. Deze verschijnen kort na het vragenuur.

Verslag

Van het vragenuur wordt een woordelijk verslag gemaakt. Dit staat binnen vier uur na het uitspreken van de vragen op deze website.

Vragenuur

Tijdens het vragenuur komen maximaal zes vragen aan bod. Lees hoe de Voorzitter de selectie van vragen voor het vragenuur bepaalt.