Het vragenuur van dinsdag 29 november

Het vragenuur van dinsdag 29 november gaat over de volgende berichten: er zou veel mis zijn in de thuiszorg, de NCTV adviseert iedereen een noodpakket in huis te hebben en graanschepen die graan voor koeien zouden vervoeren in plaats van voor ontwikkelingslanden.

Dit zijn de vragen in het vragenuur

  • Fonda Sahla (D66) aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, bij afwezigheid van de minister voor Langdurige Zorg en Sport, over het bericht ‘Veel mis in de thuiszorg: ‘Ze wisten niets van medicatie, maar declareerden wel 49.000 euro’’ (Ad.nl, 27 november 2022)
     
  • Mirjam Bikker (ChristenUnie) aan de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid, bij afwezigheid van de minister, over het bericht ‘Iedereen een noodpakket in huis, adviseert NCTV: ‘Nederland extra kwetsbaar’’ (Ad.nl, 29 november 2022)
     
  • Eva Akerboom (PvdD) aan de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, bij afwezigheid van de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, over het bericht dat graanschepen graan voor koeien vervoeren in plaats van graan voor ontwikkelingslanden (Nos.nl, 26 november 2022)

Live volgen

Het vragenuur is elke dinsdag om 14.00 uur. Bekijk het vragenuur met de app Debat Direct. Of kijk via deze website, in video of audio. Het vragenuur wordt live uitgezonden op Nederland 1 en op NPO Politiek en live ondertiteld. Het vragenuur is ook te volgen via een livestream in Nederlandse Gebarentaal.

Samenvatting

Van elke vraag wordt een samenvatting gemaakt in een kort webverslag. Deze verschijnen kort na het vragenuur.

Verslag

Van het vragenuur wordt een woordelijk verslag gemaakt. Dit staat binnen vier uur na het uitspreken van de vragen op deze website.

Terugkijken

Terugkijken kan ook. Enkele uren na het vragenuur kunt u via Debat Gemist alle vragen nog eens terugkijken.

Selectie van vragen voor het vragenuur

Tijdens het vragenuur komen maximaal zes vragen aan bod. Lees hoe de Voorzitter de selectie van vragen voor het vragenuur bepaalt.

Naar boven