Het vragenuur van dinsdag 28 juni

Het vragenuur van dinsdag 28 juni gaat over de volgende onderwerpen: het harde oordeel van de inspectie over de uithuisplaatsingen binnen de jeugdzorg, de oplopende coronabesmettingen en de positie van kwetsbare ouderen en het bericht dat het ministerie van Volksgezondheid de vroege RIVM-memo over het vastlopen van de zorg niet deelde met de ziekenhuizen.

Dit zijn de vragen in het vragenuur

  • Pieter Omtzigt (Omtzigt) aan de minister voor Rechtsbescherming over het bericht ‘Inspectie velt hard oordeel over jeugdzorg: feiten rond uithuisplaatsing in geen enkel dossier op orde’ (Trouw.nl, 27 juni 2022
  • Jeroen van Wijngaarden (VVD) aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over de oplopende coronabesmettingen en de positie van kwetsbare ouderen (Rtlnieuws.nl, 25 juni 2022)
  • Mohammed Mohandis (PvdA) aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over het bericht ‘Ministerie deelde vroege RIVM-memo over vastlopen zorg niet met ziekenhuizen’ (Nos.nl, 27 juni 2022)

Live volgen

Het vragenuur is elke dinsdag om 14.00 uur. Bekijk het vragenuur met de app Debat Direct. Of kijk via deze website, in video of audio. Het vragenuur wordt live uitgezonden op Nederland 1 en op NPO Politiek en live ondertiteld. Het vragenuur is ook te volgen via een livestream in Nederlandse Gebarentaal..

Samenvatting

Van elke vraag wordt een samenvatting gemaakt in een kort webverslag. Deze verschijnen kort na het vragenuur.

Verslag

Van het vragenuur wordt een woordelijk verslag gemaakt. Dit staat binnen vier uur na het uitspreken van de vragen op deze website.

Terugkijken

Terugkijken kan ook. Enkele uren na het vragenuur kunt u via Debat Gemist alle vragen nog eens terugkijken.

Selectie van vragen voor het vragenuur

Tijdens het vragenuur komen maximaal zes vragen aan bod. Lees hoe de Voorzitter de selectie van vragen voor het vragenuur bepaalt.

Naar boven