Het vragenuur van dinsdag 27 september

Het vragenuur van dinsdag 27 september gaat over de volgende onderwerpen: een dreigend tekort aan drinkwater, de nucleaire retoriek van Poetin en energiebedrijven die de prijsverhoging te laat zouden hebben aangekondigd.

Dit zijn de vragen in het vragenuur

  • Silvio Erkens (VVD) aan de minister voor Klimaat en Energie over het artikel ‘Energiebedrijven in de fout met prijsverhoging: te laat aangekondigd’ (Rtlnieuws.nl, 22 september 2022)
  • Laura Bromet (GroenLinks) aan de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, bij afwezigheid van de minister, over het bericht ‘Waterbedrijven: binnen enkele jaren dreigt tekort aan drinkwater’ (Nrc.nl, 25 september 2022)
  • Sjoerd Sjoerdsma (D66) aan de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, bij afwezigheid van de minister van Buitenlandse Zaken, over de nucleaire retoriek van Poetin en de uitspraak dat Rusland niet schuwt “alle beschikbare middelen” in te zetten als dat in de ogen van het Kremlin nodig is (Nos.nl, 21 september 2022)

Live volgen

Het vragenuur is elke dinsdag om 14.00 uur. Bekijk het vragenuur met de app Debat Direct. Of kijk via deze website, in video of audio. Het vragenuur wordt live uitgezonden op Nederland 1 en op NPO Politiek en live ondertiteld. Het vragenuur is ook te volgen via een livestream in Nederlandse Gebarentaal..

Samenvatting

Van elke vraag wordt een samenvatting gemaakt in een kort webverslag. Deze verschijnen kort na het vragenuur.

Verslag

Van het vragenuur wordt een woordelijk verslag gemaakt. Dit staat binnen vier uur na het uitspreken van de vragen op deze website.

Terugkijken

Terugkijken kan ook. Enkele uren na het vragenuur kunt u via Debat Gemist alle vragen nog eens terugkijken.

Selectie van vragen voor het vragenuur

Tijdens het vragenuur komen maximaal zes vragen aan bod. Lees hoe de Voorzitter de selectie van vragen voor het vragenuur bepaalt.

Naar boven