Het vragenuur van dinsdag 24 oktober

Het vragenuur van dinsdag 24 oktober gaat over de volgende onderwerpen: meer asielaanvragen in Nederland dan vorig jaar in deze periode, de politie die mensen onterecht als terrorist zou registreren en Nederland dreigt de controle te verliezen over de export van ASML-machines naar China als gevolg van nieuwe Amerikaanse regels.

Dit zijn de vragen in het vragenuur

  • Joost Eerdmans (JA21) aan de minister voor Rechtsbescherming, bij afwezigheid van de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid, over het bericht ‘Aantal asielaanvragen in Nederland loopt snel op’ (Telegraaf.nl, 23 oktober 2023)

     
  • Sjoerd Sjoerdsma (D66) aan de minister voor Rechtsbescherming, bij afwezigheid van de minister van Justitie en Veiligheid, over het bericht ‘Tienduizenden Nederlanders met terrorismecode in politiesystemen: demonstreren kan al genoeg zijn’ (Ftm.nl, 24 oktober 2023)

     
  • Mustafa Amhaouch (CDA) aan de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking over het bericht ‘Nederland heeft controle over export ASML-machines naar China verloren’ (Fd.nl, 20 oktober 2023)

Live volgen

Het vragenuur is elke dinsdag om 14.00 uur. Bekijk het vragenuur met de app Debat Direct. Of kijk via deze website, in video of audio. Het vragenuur wordt live uitgezonden op Nederland 1 en op NPO Politiek en live ondertiteld. Het vragenuur is ook te volgen via een livestream in Nederlandse Gebarentaal.

Samenvatting

Van elke vraag wordt een samenvatting gemaakt in een kort webverslag. Deze verschijnen kort na het vragenuur.

Verslag

Van het vragenuur wordt een woordelijk verslag gemaakt. Dit staat binnen vier uur na het uitspreken van de vragen op deze website.

Terugkijken

Terugkijken kan ook. Enkele uren na het vragenuur kunt u via Debat Gemist alle vragen nog eens terugkijken.

Selectie van vragen voor het vragenuur

Tijdens het vragenuur komen maximaal zes vragen aan bod. Lees hoe de Voorzitter de selectie van vragen voor het vragenuur bepaalt.