Het vragenuur van dinsdag 24 mei

Het vragenuur van dinsdag 24 mei gaat over de volgende onderwerpen: zes mensen die geprikt zouden zijn door een vreemde in Kaatsheuvel, het oordeel van de Hoge Raad over compensatie bij te veel betaalde vermogenstaks en het bericht dat mensen met een burn-out of handicap geen kans op een baan hebben.

Dit zijn de vragen in het vragenuur

  • Ingrid Michon-Derkzen (VVD) aan de minister van Justitie en Veiligheid over het bericht dat zes mensen zeggen geprikt te zijn in Kaatsheuvel waarbij een vrouw onwel is geworden (Telegraaf.nl, 22 mei 2022).
  • Mahir Alkaya (SP) aan de staatssecretaris van Financiën over het bericht ‘Rechter kan fiscus niet dwingen iedereen te compenseren voor vermogenstaks’ (Fd.nl, 20 mei 2022).
  • Lucille Werner (CDA) aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over het bericht ‘Burnout of gehandicapt? Geen schijn van kans op baan’ (Telegraaf.nl, 20 mei 2022).

Live volgen

Het vragenuur is elke dinsdag om 14.00 uur. Bekijk het vragenuur met de app Debat Direct. Of kijk via deze website, in video of audio. Het vragenuur wordt live uitgezonden op Nederland 1 en op NPO Politiek en live ondertiteld. Het vragenuur is ook te volgen via een livestream in Nederlandse Gebarentaal..

Samenvatting

Van elke vraag wordt een samenvatting gemaakt in een kort webverslag. Deze verschijnen kort na het vragenuur.

Verslag

Van het vragenuur wordt een woordelijk verslag gemaakt. Dit staat binnen vier uur na het uitspreken van de vragen op deze website.

Terugkijken

Terugkijken kan ook. Enkele uren na het vragenuur kunt u via Debat Gemist alle vragen nog eens terugkijken.

Selectie van vragen voor het vragenuur

Tijdens het vragenuur komen maximaal zes vragen aan bod. Lees hoe de Voorzitter de selectie van vragen voor het vragenuur bepaalt.