Het vragenuur van dinsdag 23 april

Het vragenuur van dinsdag 23 april gaat over de volgende onderwerpen: een eerdere onbeantwoorde Kamervraag over uitspraken van VN-hulporganisatie UNRWA, ICT-problemen bij het Openbaar Ministerie en een verduurzamingsplicht bij het kopen van woningen.

Dit zijn de vragen in het vragenuur

  • Jan Paternotte aan de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking over onbeantwoorde schriftelijke vragen van 23 februari 2024. Deze gingen over een bericht in een Israelische krant over de VN-hulporganisatie UNRWA. 
  • Esmah Lahlah aan de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid, bij afwezigheid van de minister, over het bericht ‘‘Rampzalig’ ict-probleem teistert het Openbaar Ministerie: ‘Het is een veelkoppig monster’’ (Nrc.nl, 22 april 2024)
  • Joost Eerdmans aan de staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, bij afwezigheid van de minister, over het bericht ‘Als bevolking niet meewerkt, dan verplicht spaargeld inzetten om woning te verduurzamen’ (Telegraaf.nl, 22 april 2024)

Live volgen

Het vragenuur is elke dinsdag om 14.00 uur. Bekijk het vragenuur met de app Debat Direct. Of kijk via deze website, in video of audio. Het vragenuur wordt live uitgezonden op Nederland 1 en op NPO Politiek en live ondertiteld. Het vragenuur is ook te volgen via een livestream in Nederlandse Gebarentaal.

Samenvatting

Van elke vraag wordt een samenvatting gemaakt in een kort webverslag. Deze verschijnen kort na het vragenuur.

Verslag

Van het vragenuur wordt een woordelijk verslag gemaakt. Dit staat binnen vier uur na het uitspreken van de vragen op deze website.

Terugkijken

Terugkijken kan ook. Enkele uren na het vragenuur kunt u via Debat Gemist alle vragen nog eens terugkijken.