Het vragenuur van dinsdag 22 januari 2019

Op dinsdag 22 januari 2019 gaat het vragenuur over de volgende actuele onderwerpen: het kinderpardon, de screening bij de douane en Chinese hacks bij Nederlandse bedrijven en de overheid.

Dit zijn de vragen in het vragenuur

  • Sietse Fritsma (PVV) aan de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid over het bericht dat CDA en D66 een soepeler kinderpardon willen (AD, 19 januari 2019)
  • Helma Lodders (VVD) aan de staatssecretaris van FinanciĆ«n over de screening bij de douane (Telegraaf, 21 januari 2019)
  • Lilianne Ploumen (PvdA) aan de minister van Buitenlandse Zaken over het bericht dat China Nederlandse bedrijven en de overheid heeft gehackt (Rtlnieuws.nl, 19 januari 2019)

Live volgen

Het vragenuur is elke dinsdag om 14.00 uur. Bekijk het vragenuur met de app Debat Direct. Of kijk via deze website, in video of audio. Het vragenuur wordt wekelijks live uitgezonden op Nederland 1 en op NPO Politiek.

Live volgen met ondertiteling

U kunt het vragenuur ook volgen met live ondertiteling via een aparte livestream.

Klik voor meer informatie over de live ondertiteling.

Samenvatting

Van elke vraag wordt een samenvatting gemaakt in een kort webverslag. Deze verschijnen kort na het vragenuur.

Verslag

Van het vragenuur wordt een woordelijk verslag gemaakt. Dit staat binnen vier uur na het uitspreken van de vragen op deze website.

Terugkijken

Terugkijken kan ook. Enkele uren na het vragenuur kunt u via Debat Gemist alle vragen nog eens terugkijken.

Selectie van vragen voor het vragenuur

Tijdens het vragenuur komen maximaal zes vragen aan bod. Lees hoe de Voorzitter de selectie van vragen voor het vragenuur bepaalt.