Het vragenuur van dinsdag 21 juni

Het vragenuur van dinsdag 21 juni gaat over de volgende onderwerpen: het schrappen van veel vluchten door Schiphol, de arbeidsmarktpositie van mensen die lang naar een baan zoeken en de ongelijkheid in schooladviezen tussen de Randstad en daarbuiten.

Dit zijn de vragen in het vragenuur

  • Maarten Goudzwaard (JA21) aan de minister van Financiën over het schrappen van vele vluchten door Schiphol waardoor honderdduizenden vakantiegangers gedupeerd dreigen te worden (Nos.nl, 16 juni 2022)
  • Hilde Palland (CDA) aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over het bericht ‘Jongere razendsnel aan de bak, ’stigma voor wie al meer dan halfjaar zoekt’ (Telegraaf.nl, 17 juni 2022)
  • Habtamu de Hoop (PvdA) aan de minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs over het bericht ‘Problematische ongelijkheid in schoolkansen tussen kinderen in Randstad en daarbuiten’ (Ad.nl, 18 juni 2022)

Live volgen

Het vragenuur is elke dinsdag om 14.00 uur. Bekijk het vragenuur met de app Debat Direct. Of kijk via deze website, in video of audio. Het vragenuur wordt live uitgezonden op Nederland 1 en op NPO Politiek en live ondertiteld. Het vragenuur is ook te volgen via een livestream in Nederlandse Gebarentaal..

Samenvatting

Van elke vraag wordt een samenvatting gemaakt in een kort webverslag. Deze verschijnen kort na het vragenuur.

Verslag

Van het vragenuur wordt een woordelijk verslag gemaakt. Dit staat binnen vier uur na het uitspreken van de vragen op deze website.

Terugkijken

Terugkijken kan ook. Enkele uren na het vragenuur kunt u via Debat Gemist alle vragen nog eens terugkijken.

Selectie van vragen voor het vragenuur

Tijdens het vragenuur komen maximaal zes vragen aan bod. Lees hoe de Voorzitter de selectie van vragen voor het vragenuur bepaalt.

Naar boven