Het vragenuur van dinsdag 2 juli

Het vragenuur van dinsdag 2 juli gaat over de volgende onderwerpen: de aanpak van de Brabantse drugsindustrie, het oppakken van de kapitein van het Sea-Watch-schip, de regels van de provincie Limburg wat betreft klussen voor oud-politici en de poging van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap om de Nationale Studenten Enquête te behouden.

Dit zijn de vragen in het vragenuur

  • Madeleine van Toorenburg (CDA) aan de minister van Justitie en Veiligheid over de falende aanpak van de Brabantse drugsindustrie (Brabants Dagblad, 29 juni 2019)
  • Bram van Ojik (GroenLinks) aan de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid over het oppakken van de kapitein van het Sea-Watch-schip in de haven van Lampedusa (Nos.nl, 29 juni 2019)
  • Monica den Boer (D66) aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over het overtreden van eigen regels door de provincie Limburg met klussen voor oud-politici (Nrc.nl, 27 juni 2019)
  • Frank Futselaar (SP) aan de minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, bij afwezigheid van de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, over de laatste lijmpoging van het ministerie voor de Nationale Studenten Enquête (Scienceguide.nl, 1 juli 2019)

Live volgen

Het vragenuur is elke dinsdag om 14.00 uur. Bekijk het vragenuur met de app Debat Direct. Of kijk via deze website, in video of audio. Het vragenuur wordt live uitgezonden op Nederland 1 en op NPO Politiek en live ondertiteld.

Samenvatting

Van elke vraag wordt een samenvatting gemaakt in een kort webverslag. Deze verschijnen kort na het vragenuur.

Verslag

Van het vragenuur wordt een woordelijk verslag gemaakt. Dit staat binnen vier uur na het uitspreken van de vragen op deze website.

Terugkijken

Terugkijken kan ook. Enkele uren na het vragenuur kunt u via Debat Gemist alle vragen nog eens terugkijken.

Selectie van vragen voor het vragenuur

Tijdens het vragenuur komen maximaal zes vragen aan bod. Lees hoe de Voorzitter de selectie van vragen voor het vragenuur bepaalt.