Het vragenuur van dinsdag 19 december

Op dinsdag 19 december 2017 om 14.00 uur gaat het vragenuur over actuele onderwerpen in de media. Kamerleden stellen vragen over een gerechtelijk bevel uit Turkije voor een spotprent door cartoonist Ruben L. Oppenheimer van de Turkse president Erdogan, over het online 'exposen' van vrouwen, over scholieren die 'Wilders rot op' zingen en over het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden dat met grote achterstand kampt.

Dit zijn de vragen

De microfoon bij het spreekgestoelte
  • Sven Koopmans (VVD) aan de minister van Justitie en Veiligheid over het bericht dat de Nederlandse cartoonist Ruben L. Oppenheimer een gerechtelijk bevel heeft ontvangen van de Turkse rechtbank over een spotprent van de Turkse president Erdogan op Twitter (Villamedia.nl, 18 december 2017)
  • Kathalijne Buitenweg (GroenLinks) aan de minister van Justitie en Veiligheid over het bericht ‘Vrouwen online ‘exposed’: Bangalijsten zijn hierbij kinderspel’ (Nos.nl, 16 december 2017)
  • Harm Beertema (PVV) aan de minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media over het bericht ‘Schokkend. Onderwijs in 2017’ (Geenstijl.nl, 16 december 2017)
  • Maarten Groothuizen (D66) aan de minister voor Rechtsbescherming over het bericht ‘Gerechtshof kampt met grote achterstand’ (Dvhn.nl, 18 december 2017)

Live volgen

Het vragenuur is elke dinsdag om 14.00 uur. Bekijk het vragenuur met de app Debat Direct. Of kijk via deze website, in video of audio. Het vragenuur wordt wekelijks live uitgezonden op Nederland 1 en op NPO Politiek.

Live volgen met ondertiteling

U kunt het vragenuur ook volgen met live ondertiteling via een aparte livestream.

Klik voor meer informatie over de live ondertiteling.

Samenvatting

Van elke vraag wordt een samenvatting gemaakt in een kort webverslag. Deze verschijnen kort na het vragenuur.

Verslag

Van het vragenuur wordt een woordelijk verslag gemaakt. Dit staat binnen vier uur na het uitspreken van de vragen op deze website.

Vragenuur

Tijdens het vragenuur komen maximaal zes vragen aan bod. Lees hoe de Voorzitter de selectie van vragen voor het vragenuur bepaalt.