Het vragenuur van dinsdag 18 juni

Het vragenuur van dinsdag 18 juni gaat over de volgende onderwerpen: bedreigingen tegen politieagenten, de integriteit van de Dienst Vervoer en Ondersteuning van Dienst Justitiële Inrichtingen en een gebrek aan initiatief van gemeenten bij steun aan kwetsbaren.

Dit zijn de vragen in het vragenuur

  • Songül Mutluer (GroenLinks-PvdA) aan de minister van Justitie en Veiligheid over het bericht ‘Politieagenten steeds vaker bedreigd, soms zelfs met aanslagen thuis: ’Men denkt: ook mij gaat het overkomen’’ (Telegraaf.nl, 13 juni 2024
  • Joost Sneller (D66) aan de minister voor Rechtsbescherming over het bericht ‘De dienst DV&O van justitie vervoert verdachten/gedetineerden. Maar hoe integer, veilig en stabiel is de dienst?’ (X.com, 14 juni 2024
  • Doğukan Ergin (DENK) aan de minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen over het bericht ‘Gemeenten te passief in steun aan kwetsbaren: 'Door onrealistisch mensbeeld'’ (Nos.nl, 13 juni 2024)

Live volgen

Het vragenuur is elke dinsdag om 14.00 uur. Bekijk het vragenuur met de app Debat Direct. Of kijk via deze website, in video of audio. Het vragenuur wordt live uitgezonden op Nederland 1 en op NPO Politiek en live ondertiteld. Het vragenuur is ook te volgen via een livestream in Nederlandse Gebarentaal.

Samenvatting

Van elke vraag wordt een samenvatting gemaakt in een kort webverslag. Deze verschijnen kort na het vragenuur.

Verslag

Van het vragenuur wordt een woordelijk verslag gemaakt. Dit staat binnen vier uur na het uitspreken van de vragen op deze website.

Terugkijken

Terugkijken kan ook. Enkele uren na het vragenuur kunt u via Debat Gemist alle vragen nog eens terugkijken.