Het vragenuur van dinsdag 16 oktober 2018

Op dinsdag 16 oktober 2018 gaat het vragenuur over de volgende actuele onderwerpen: het mogelijk gevaarlijke remsysteem van scootmobielen, de verdwijning van een Saudische journalist in Turkije, de arrestatie van een Nederlander bij de aanstaande sloop van Khan al Ahmar in Palestina en het dreigend stopzetten van het Akkoord voor Brand- en Gebouwveiligheid in Bangladesh.

Dit zijn de vragen

  • Corrie van Brenk (50PLUS) aan de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, bij afwezigheid van de minister, over het bericht ‘Remsysteem scootmobiel net zo gevaarlijk als dat van stint’ (Ad.nl, 13 oktober 2018)
  • Joost Sneller (D66) aan de minister van Financiën over het bericht dat meerdere deelnemers hun aanwezigheid bij een Saudische conferentie heroverwegen na de verdwijning van een Saudische journalist Khashoggi in Turkije (Nbcnews.com, 12 oktober 2018)
  • Sadet Karabulut (SP) aan de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, bij afwezigheid van de minister van Buitenlandse Zaken, over de arrestatie van een Nederlander bij de aanstaande sloop van Khan al Ahmar in Palestina (English.wafa.ps, 15 oktober 2018)
  • Kirsten van den Hul (PvdA) aan de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking over het dreigend stopzetten van het Akkoord voor Brand- en Gebouwveiligheid in Bangladesh (Schonekleren.nl, 9 oktober 2018)

Live volgen

Het vragenuur is elke dinsdag om 14.00 uur. Bekijk het vragenuur met de app Debat Direct. Of kijk via deze website, in video of audio. Het vragenuur wordt wekelijks live uitgezonden op Nederland 1 en op NPO Politiek.

Live volgen met ondertiteling

U kunt het vragenuur ook volgen met live ondertiteling via een aparte livestream.

Klik voor meer informatie over de live ondertiteling.

Samenvatting

Van elke vraag wordt een samenvatting gemaakt in een kort webverslag. Deze verschijnen kort na het vragenuur.

Verslag

Van het vragenuur wordt een woordelijk verslag gemaakt. Dit staat binnen vier uur na het uitspreken van de vragen op deze website.

Terugkijken

Terugkijken kan ook. Enkele uren na het vragenuur kunt u via Debat Gemist alle vragen nog eens terugkijken.

Selectie van vragen voor het vragenuur

Tijdens het vragenuur komen maximaal zes vragen aan bod. Lees hoe de Voorzitter de selectie van vragen voor het vragenuur bepaalt.