Het vragenuur van dinsdag 16 april

Het vragenuur van dinsdag 16 april gaat over de volgende onderwerpen: uitspraken van het Islamcentrum Veenendaal, het aantal Nederlanders in voedselnood dat niet afneemt en het bericht dat demissionair minister Piet Adema (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) onkruidverdelger glyfosaat wilde verbieden.

Dit zijn de vragen in het vragenuur

  • Bente Becker (VVD) aan de minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen, bij afwezigheid van de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, over het bericht ‘Islamcentrum Veenendaal: ‘Nederlandse moslims zijn verplicht om niet-moslims te haten’’ (Telegraaf.nl, 12 april 2024
     
  • Jimmy Dijk (SP) aan de minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen over het bericht ‘Rode Kruis: aantal Nederlanders in voedselnood niet afgenomen’ (Nos.nl, 16 april 2024
     
  • Anne-Marijke Podt (D66) aan de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit over het bericht ‘Adema pleitte achter de schermen voor glyfosaatverbod’ (Bnnvara.nl, 14 april 2024)

Live volgen

Het vragenuur is elke dinsdag om 14.00 uur. Bekijk het vragenuur met de app Debat Direct. Of kijk via deze website, in video of audio. Het vragenuur wordt live uitgezonden op Nederland 1 en op NPO Politiek en live ondertiteld. Het vragenuur is ook te volgen via een livestream in Nederlandse Gebarentaal.

Samenvatting

Van elke vraag wordt een samenvatting gemaakt in een kort webverslag. Deze verschijnen kort na het vragenuur.

Verslag

Van het vragenuur wordt een woordelijk verslag gemaakt. Dit staat binnen vier uur na het uitspreken van de vragen op deze website.

Terugkijken

Terugkijken kan ook. Enkele uren na het vragenuur kunt u via Debat Gemist alle vragen nog eens terugkijken.