De microfoon bij het spreekgestoelte
De microfoon bij het spreekgestoelte
  • Sadet Karabulut (SP) aan de minister van Buitenlandse Zaken over het bericht dat er 25 doden zijn gevallen en 900 mensen gewond zijn geraakt bij massaal protest in Gaza (Nos.nl, 14 mei 2018)
  • Sjoerd Sjoerdsma (D66) aan de minister van Buitenlandse Zaken over het bericht dat de Amerikaanse president Trump het nucleaire akkoord met Iran opzegt (Nos.nl, 8 mei 2018)
  • Martijn van Helvert (CDA) aan de minister van Buitenlandse Zaken over het bericht ‘Indonesië steeds extremer moslimland’ (Telegraaf.nl, 14 mei 2018)
  • Arno Rutte (VVD) aan de minister van Justitie en Veiligheid over het bericht ‘Agent met trauma te vaak aan lot overgelaten’ (Ad.nl, 15 mei 2018)

Live volgen

Het vragenuur is elke dinsdag om 14.00 uur. Bekijk het vragenuur met de app Debat Direct. Of kijk via deze website, in video of audio. Het vragenuur wordt wekelijks live uitgezonden op Nederland 1 en op NPO Politiek.

Live volgen met ondertiteling

U kunt het vragenuur ook volgen met live ondertiteling via een aparte livestream.
Klik voor meer informatie over de live ondertiteling.

Samenvatting

Van elke vraag wordt een samenvatting gemaakt in een kort webverslag. Deze verschijnen kort na het vragenuur.

Verslag

Van het vragenuur wordt een woordelijk verslag gemaakt. Dit staat binnen vier uur na het uitspreken van de vragen op deze website.

Vragenuur

Tijdens het vragenuur komen maximaal zes vragen aan bod. Lees hoe de Voorzitter de selectie van vragen voor het vragenuur bepaalt.