De microfoon bij het spreekgestoelte
De microfoon bij het spreekgestoelte
  • Sven Koopmans (VVD) aan de minister voor Rechtsbescherming over het bericht ‘In sauna, slaapkamer of op de wc: geen vrouw is veilig voor de 'voyeurs'’ (Nos.nl, 9 maart 2018)
  • Sharon Dijksma (PvdA) aan de minister voor Medische Zorg over het bericht dat er in sommige plaatsen geen huisarts meer is (Radar, 12 maart 2018)
  • Jan Paternotte (D66) aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, bij afwezigheid van de minister van Financiën, over het bericht ‘Nieuwe Schipholbaas sowieso een man; luchthaven wil niet meer vrouwen dan mannen in het bestuur’ (Volkskrant.nl, 9 maart 2018)
  • Pieter Omtzigt (CDA) aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, bij afwezigheid van de staatssecretaris van Financiën, over het bericht ‘Belastingdienst bang voor kogels’ (Telegraaf.nl, 9 maart 2018)

Live volgen

Het vragenuur is elke dinsdag om 14.00 uur. Bekijk het vragenuur met de app Debat Direct. Of kijk via deze website, in video of audio. Het vragenuur wordt wekelijks live uitgezonden op Nederland 1 en op NPO Politiek.

Live volgen met ondertiteling

U kunt het vragenuur ook volgen met live ondertiteling via een aparte livestream.
Klik voor meer informatie over de live ondertiteling.

Samenvatting

Van elke vraag wordt een samenvatting gemaakt in een kort webverslag. Deze verschijnen kort na het vragenuur.

Verslag

Van het vragenuur wordt een woordelijk verslag gemaakt. Dit staat binnen vier uur na het uitspreken van de vragen op deze website.

Vragenuur

Tijdens het vragenuur komen maximaal zes vragen aan bod. Lees hoe de Voorzitter de selectie van vragen voor het vragenuur bepaalt.