Het vragenuur van dinsdag 11 juni

Het vragenuur van dinsdag 11 juni gaat over de volgende onderwerpen: uitspraken van Commandant der Strijdkrachten generaal Onno Eichelsheim over het bevrijden van gijzelaars, de inkomstenbelastingheffing in box 3 die discriminerend zou zijn en vrijheid en veiligheid in de dementiezorg.

Dit zijn de vragen in het vragenuur

  • Gijs Tuinman (BBB) aan de staatssecretaris van Defensie, bij afwezigheid van de minister, over de uitspraken van Commandant der Strijdkrachten generaal Eichelsheim bij Buitenhof over de proportionaliteit van het Israëlische handelen bij het bevrijden van gijzelaars Nuseirat. (Buitenhof, 9 juni 2024) 
  • Folkert Idsinga (Nieuw Sociaal Contract) aan de staatssecretaris van Financiën over het bericht ‘Hoge Raad: box 3-heffing nog steeds discriminerend’ (Hogeraad.nl, 6 juni 2024
  • Elke Slagt-Tichelman (GroenLinks-PvdA) aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over de Pointer aflevering ‘Dementiezorg vrijheid versus veiligheid’ (Pointer.kro-ncrv.nl, 6 juni 2024

Live volgen

Het vragenuur is elke dinsdag om 14.00 uur. Bekijk het vragenuur met de app Debat Direct. Of kijk via deze website, in video of audio. Het vragenuur wordt live uitgezonden op Nederland 1 en op NPO Politiek en live ondertiteld. Het vragenuur is ook te volgen via een livestream in Nederlandse Gebarentaal.

Samenvatting

Van elke vraag wordt een samenvatting gemaakt in een kort webverslag. Deze verschijnen kort na het vragenuur.

Verslag

Van het vragenuur wordt een woordelijk verslag gemaakt. Dit staat binnen vier uur na het uitspreken van de vragen op deze website.

Terugkijken

Terugkijken kan ook. Enkele uren na het vragenuur kunt u via Debat Gemist alle vragen nog eens terugkijken.