Het vragenuur van dinsdag 10 april 2018

Op dinsdag 10 april 2018 om 14.00 uur gaat het vragenuur over de volgende actuele onderwerpen: de kosten van een verblijfsvergunning, software die bijstandsfraude opspoort, de milieueffectrapportage voor Lelystad Airport en de positie van starters op de woningmarkt.

Dit zijn de vragen

De microfoon bij het spreekgestoelte
  • Bram van Ojik (GroenLinks) aan de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid over het bericht ‘Verblijfsvergunning is financiële strop voor ontvangers generaal pardon’ (Trouw.nl, 7 april 2018)
  • Rens Raemakers (D66) aan de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over het bericht ‘Algoritme voorspelt wie fraude pleegt bij bijstandsuitkering’ (Nrc.nl, 8 april 2018)
  • Cem Laçin (SP) aan de minister van Infrastructuur en Waterstaat over het bericht ‘Commissie-mer Lelystad Airport wéér in opspraak’ (Destentor.nl, 6 april 2018)
  • Erik Ronnes (CDA) aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over het bericht ‘Ouders vaker dan vroeger onmisbaar bij aankoop eerste huis’ (Nos.nl, 6 april 2018)

Live volgen

Het vragenuur is elke dinsdag om 14.00 uur. Bekijk het vragenuur met de app Debat Direct. Of kijk via deze website, in video of audio. Het vragenuur wordt wekelijks live uitgezonden op Nederland 1 en op NPO Politiek.

Live volgen met ondertiteling

U kunt het vragenuur ook volgen met live ondertiteling via een aparte livestream.

Klik voor meer informatie over de live ondertiteling.

Samenvatting

Van elke vraag wordt een samenvatting gemaakt in een kort webverslag. Deze verschijnen kort na het vragenuur.

Verslag

Van het vragenuur wordt een woordelijk verslag gemaakt. Dit staat binnen vier uur na het uitspreken van de vragen op deze website.

Vragenuur

Tijdens het vragenuur komen maximaal zes vragen aan bod. Lees hoe de Voorzitter de selectie van vragen voor het vragenuur bepaalt.