Het vragenuur: dit zijn de vragen op dinsdag 3 oktober

Op dinsdag 3 oktober 2017 gaat het wekelijkse vragenuur over actuele onderwerpen in de media: het Catalaans referendum, 50-plussers, DNA-profielen en giftige bessen.

Dit zijn de vragen

De microfoon bij het spreekgestoelte in de plenaire zaal
De microfoon bij het spreekgestoelte
  • Sjoerd Sjoerdsma (D66) aan de minister van Buitenlandse Zaken over het Catalaans referendum
  • Bart van Kent (SP) aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over het bericht ‘50-plusser staat nog steeds aan de kant’ (Telegraaf, 29 september 2017)
  • Foort van Oosten (VVD) aan de minister van Veiligheid en Justitie over het bericht ‘Verraden door het DNA van je familie’ (Trouw, 30 september 2017)
  • Rik Grashoff (GroenLinks) aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over het bericht ‘NVWA trad niet op tegen giftige bessen’ (Eenvandaag.avrotros.nl, 29 september 2017)

Live volgen

Het vragenuur is elke dinsdag om 14.00 uur. Bekijk het vragenuur met de app Debat Direct. Of kijk via deze website, in video of audio. Het vragenuur wordt wekelijks live uitgezonden op Nederland 1 en op NPO Politiek.

Live volgen met ondertiteling

U kunt het vragenuur ook volgen met live ondertiteling via een aparte livestream.

Klik voor meer informatie over de live ondertiteling.

Samenvatting

Van elke vraag wordt een samenvatting gemaakt in een kort webverslag. Deze verschijnen kort na het vragenuur.

Verslag

Van het vragenuur wordt een woordelijk verslag gemaakt. Dit staat binnen vier uur na het uitspreken van de vragen op deze website.

Vragenuur

Tijdens het vragenuur komen maximaal zes vragen aan bod. Lees hoe de Voorzitter de selectie van vragen voor het vragenuur bepaalt.